Ga naar hoofdinhoud

Blog

Alcohol als desinfectiemiddel, niet altijd de beste oplossing

Wij zien regelmatig bekleding van behandelbanken en onderzoekstafels waarvan afgeleid kan worden dat deze niet op de juiste wijze schoongemaakt en onderhouden zijn. Alcohol (als desinfectiemiddel…) blijkt hier vaak een boosdoener te zijn. Alcohol tast de meeste kunstlederen aan en kan dus zeker niet gebruikt worden als desinfectiemiddel.
Om onze klanten op de juiste wijze te helpen om de levensduur van de nieuwe bekleding zo optimaal mogelijk te benutten, zien wij het adviseren in het juiste onderhoud als een belangrijk onderdeel van ons werk.

Laatst was ik in gesprek met Edwin Snoek, Accountmanager bij Schülke & Mayr. Dit bedrijf biedt oplossingen op het gebied van hygiëne binnen de gezondheidszorg en vanuit de fabrikant van onze bekleding wordt mikrozid® sensitive voor de reiniging en desinfectie aanbevolen. Wij bieden de mikrozid® sensitive wipes ook aan onze klanten aan en zien hier de positieve resultaten van.
In het gesprek vertelde Edwin waarom ook bij bekledingen die wel met alcoholhoudende producten gedesinfecteerd mogen worden, dit zeker niet gebruikt mag worden zodra er bloed op het materiaal terecht komt. Voor mij echt een eyeopener en zeker iets wat gedeeld moet worden!

Als de bekleding vervuild is met bloed, dient de bekleding eerst te worden gereinigd met een detergent. Indien er direct met alcohol wordt gedesinfecteerd wordt de effectiviteit van de alcohol door het bloed beïnvloed en kan bijvoorbeeld Hepatitis B overleven.

De actieve stoffen in de mikrozid® sensitive gelden als detergent en kunnen voor zowel reiniging als desinfectie worden toegepast.

De juiste behandeling is:
Eerst schoonmaken met een reinigingsmiddel, daarna als het vuil weg is, desinfecteren.

Babydoekjes
Branding middels herbekleding
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen