Ga naar hoofdinhoud

Blog

Babydoekjes

Afgelopen zaterdag stonden we met een stand op het symposium van Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) in het NBC in Nieuwegein. Dit jaar was de schouder het thema van het jaarlijks congres.
(Grappig genoeg ben ik de afgelopen maanden in behandeling geweest voor chronische schouderklachten. Met dank aan Kees Paridaans ben ik hier gelukkig aan verholpen).

En net als op de Dag van de Fysiotherapeut hebben we een winactie voor een gratis herbekleding gedaan. Voor deelnemers aan deze winactie hadden we proefverpakkingen met reinigings-en desinfecteerdoekjes. Veel vragen die wij namelijk bij het herbekleden krijgen gaat over het reinigen en onderhouden van de bekleding.
We hebben afgelopen zaterdag ook weer een aantal keren gehoord dat de bekleding gereinigd wordt met babydoekjes. Dat klinkt natuurlijk onschuldig, maar niets is minder waar: deze doekjes zijn namelijk vettig en bevatten olie. En juist olie is nu net iets wat wat we met de reiniging willen verwijderen. Huidvetten, talg, maar ook oliën harden de bekleding uit. Uiteindelijk gaat de bekleding door uitharding scheuren; wat juist niet de bedoeling is.

Ter plaatse herbekleden?
Alcohol als desinfectiemiddel, niet altijd de beste oplossing
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen