Ga naar hoofdinhoud

Behandelbank reinigen en onderhouden

Fysiotherapie behandelt lichamelijke blessures, aandoeningen of afwijkingen door middel van fysieke methoden. Daarom is het van belang om uw behandelbank goed te reinigen en te onderhouden.  Het is vooral gericht op de lichamelijke gezondheid van de cliënt. Omdat de gezondheid van de cliënt het hoofddoel van deze therapie is, speelt ook hygiëne een belangrijke rol in de praktijk van de fysiotherapeut, vooral wanneer deze kwetsbare cliënten behandelt.

Het is van belang uw behandelbank te reinigen en te onderhouden

Het is belangrijk om uw behandelbank schoon en hygiënisch te houden, zeker in deze tijd van corona.

1. Behandelbank reinigen en onderhouden en voorkom ziekteverspreiding

Ziektekiemen kunnen doorgegeven worden door meubilair, zoals behandeltafels en -apparatuur. Ziekteverspreiding in openbare ruimten is vooral een risico voor kwetsbare patiënten, zoals kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand.

U zorgt voor de gezondheid en veiligheid van uw cliënten. U zorgt dat behandelbanken schoon worden gehouden. Op de behandeltafel legt u bijvoorbeeld een papieren handdoek of een badstoffen hoes, die u na elk cliënt verwisselt. Toestellen en meubilair zelf houdt u hygiënisch met een desinfecterende spray en doekjes. Maar ook de fysiotherapeut zelf kan schadelijke micro-organismen verspreiden. Het is dus erg belangrijk dat u uw handen wast wanneer er een nieuwe patiënt binnenkomt.

2. Houd de fysiotherapeut gezond

Een hygiënische praktijk houdt niet alleen de cliënt gezond, maar ook de fysiotherapeut. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er voldoende wegwerphandschoenen en mondkapjes beschikbaar zijn om een patiënt met (open) wonden te behandelen.

3. Om de relatie met de cliënt te versterken

Als fysiotherapeut bent u het u cliënten verschuldigd om ze veilig en gezond te houden, door uw behandelbank goed te reinigen en te onderhouden. Maar cliënten zelf hechten ook veel belang aan hygiëne uw behandelbank.

Wilt u benadrukken welke maatregelen uw praktijk neemt op het vlak van het reinigen en onderhouden van uw behandelbank? Dan kunt u de cliënt er uitdrukkelijk op wijzen. Doet u dat niet, dan zal de cliënt waarschijnlijk geen oog hebben voor de ergonomische, hygiënische en comfortgerichte elementen van uw behandelbank.

Onderhoud en reinig uw behandelbank met het juiste product

Fysiotherapeuten besteden behoorlijk wat tijd aan het schoonhouden van hun behandelbanken, maar door te kiezen voor hygiënische producten wordt hun werk veel eenvoudiger. Refyzzius adviseert u de producten van Mikrozid® van Schülke & Mayr. Voor zowel het behoud van de bekleding als ook voor het garanderen van optimale hygiëne voor uw cliënten, is het van belang om de bekleding regelmatig te reinigen met een desinfectiemiddel. Met het desinfecteren zijn 2 punten van belang:

  1. Tast het desinfectiemiddel het materiaal niet aan?
  2. In welke mate desinfecteert het middel effectief tegen bacteriën en virussen en wat is de inwerktijd?

Refyzzius heeft ervoor gekozen om te werken met onderhouds- en reinigingsmiddelen van Schülke & Mayr. Omdat wij net als bij de materialen voor de herbekleding geen concessies willen doen in de kwaliteit. Schülke & Mayr is wereldwijd leverancier van desinfectiemiddelen aan de medische sector. Van de producten die wij in ons assortiment hebben, is aantoonbaar dat deze zowel aan de eisen voor de bekleding als voor de hygiëne voldoen.

behandelbank reinigen en onderhoudenWelk maatregelen treft u voor uw fysiotherapie praktijk?

De juiste hygiënemaatregelen treffen, zoals handdoeken, reinigingssprays en desinfecterende wipes van Mikrozid®, vormen voor elke fysiotherapie praktijk de basis om zowel de fysiotherapeut als de patiënten gezond te houden. Door middel van producten die zich volledig op hygiëne richten, kan uw praktijk nog een stapje verder gaan.

Bent u benieuwd welke desinfectie en onderhoudsproducten uw behandelbank nóg hygiënischer kunnen maken? Refyzzius denkt graag met u mee.

Desinfectie fysiotherapie praktijk

Een nieuwe kijk op de reinigen en onderhouden van uw behandelbank

Zelf uw behandelbank reinigen en onderhouden?

Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen