Ga naar hoofdinhoud

Desinfectie fysiotherapie praktijk

Fysiotherapie behandelt lichamelijke blessures, aandoeningen of afwijkingen door middel van fysieke methoden. Het is dus vooral gericht op de lichamelijke gezondheid van de patiënt. Omdat de gezondheid van de patiënt het hoofddoel van deze therapie is, speelt ook hygiëne een belangrijke rol in de praktijk van de fysiotherapeut, vooral wanneer deze kwetsbare patiënten behandelt.

Het belang van desinfectie in de fysiotherapie praktijk

Het is belangrijk om uw praktijk schoon en hygiënisch te houden, zeker in deze tijd van corona.

1. Voorkom ziekteverspreiding

Ziektekiemen kunnen doorgegeven worden door meubilair, zoals behandeltafels en -apparatuur. Ziekteverspreiding in openbare ruimten is vooral een risico voor kwetsbare patiënten, zoals kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand.

U zorgt voor de gezondheid en veiligheid van uw patiënten. U zorgt dat toestellen en apparaten schoon worden gehouden. Op de behandeltafel legt u bijvoorbeeld een papieren handdoek of een badstoffen hoes, die u na elk patiënt verwisselt. Toestellen en meubilair zelf houdt u hygiënisch met een desinfecterende spray en doekjes. Maar ook de fysiotherapeut zelf kan schadelijke micro-organismen verspreiden. Het is dus erg belangrijk dat u uw handen wast wanneer er een nieuwe patiënt binnenkomt.

2. Houd de fysiotherapeut gezond

Een hygiënische praktijk houdt niet alleen de patiënt gezond, maar ook de fysiotherapeut. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er voldoende wegwerphandschoenen en mondkapjes beschikbaar zijn om een patiënt met (open) wonden te behandelen.

3. Om de relatie met de patiënt te versterken

Als fysiotherapeut bent u het u patiënten verschuldigd om ze veilig en gezond te houden, door uw praktijk schoon en hygiënisch te houden. Maar patiënten zelf hechten ook veel belang aan hygiëne in een praktijk, zoals een onderzoek van de website hierhebikpijn.nl aantoonde. Op de vraag wat ze het belangrijkst vinden in de praktijk van een fysiotherapeut antwoordde 69% van de deelnemers ‘hygiëne’. Na een professionele en correcte behandeling was dit antwoord dus het belangrijkste aspect aan een goede praktijk.

Wilt u benadrukken welke maatregelen uw praktijk neemt op het vlak van hygiëne? Dan kunt u de patiënt er uitdrukkelijk op wijzen. Doet u dat niet, dan zal de patiënt waarschijnlijk geen oog hebben voor de ergonomische, hygiënische en comfortgerichte elementen van de toestellen en apparatuur.

Desinfecteer uw fysiotherapie praktijk met het juiste product

Fysiotherapeuten besteden behoorlijk wat tijd aan het schoonhouden van hun praktijk, maar door te kiezen voor hygiënische producten wordt hun werk veel eenvoudiger. Refyzzius adviseert u de producten van Mikrozid® van Schülke & Mayr. Voor zowel het behoud van de bekleding als ook voor het garanderen van optimale hygiëne voor uw cliënten, is het van belang om de bekleding regelmatig te reinigen met een desinfectiemiddel. Met het desinfecteren zijn 2 punten van belang:

  1. Tast het desinfectiemiddel het materiaal niet aan?
  2. In welke mate desinfecteert het middel effectief tegen bacteriën en virussen en wat is de inwerktijd?

Refyzzius heeft ervoor gekozen om te werken met desinfectiemiddelen van Schülke & Mayr. Omdat wij net als bij de materialen voor de herbekleding geen concessies willen doen in de kwaliteit. Schülke & Mayr is wereldwijd leverancier van desinfectiemiddelen aan de medische sector. Van de producten die wij in ons assortiment hebben, is aantoonbaar dat deze zowel aan de eisen voor de bekleding als voor de hygiëne voldoen.

Welk maatregelen treft u voor uw fysiotherapie praktijk?

De juiste hygiënemaatregelen treffen, zoals handdoeken, reinigingssprays en desinfecterende wipes van Mikrozid®, vormen voor elke fysiotherapie praktijk de basis om zowel de fysiotherapeut als de patiënten gezond te houden. Door middel van producten die zich volledig op hygiëne richten, kan uw praktijk nog een stapje verder gaan.

Bent u benieuwd welke desinfectie en onderhoudsproducten uw praktijk nóg hygiënischer kunnen maken? Refyzzius denkt graag met u mee.

Desinfectie fysiotherapie praktijk

Een nieuwe kijk op de hygiëne van uw behandelbank

Hoe reinigt u zelf eenvoudig een behandelbank?

Back To Top
×Close search
Zoeken

VAKANTIE SLUITING

Van vrijdag 19 juli tot en met vrijdag 9 augustus 2024 sluiten we voor even de deuren om van de zon te gaan genieten. Uiteraard kunt u ons altijd een e-mail sturen en dan komen we er na onze vakantie op terug.

Bestellingen van reinigings- en desinfectiemiddelen worden na donderdag 11 juli 2024 niet meer verstuurd. Na onze vakantie worden de bestellingen weer verzonden.

Fijne vakantie!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer!

 Met vriendelijke groet,
Team Refyzzius

× Hoe kan ik u helpen