Ga naar hoofdinhoud

Blog

Gebruik het juiste product op de juiste wijze

Een vervelend bij-effect van corona is dat veel behandelbanken gereinigd en gedesinfecteerd zijn met wat er voorhanden was. Juist omdat er een groot tekort was aan de juiste middelen.

De gevolgen zijn dat bij zelfs relatief jonge banken de bekleding kapot gereinigd is en herbekleding noodzakelijk is. Gezien de huidige omstandigheden met corona willen we u daarom de volgende tips meegeven:

1. Kies het juiste product

Het is van belang om een product te gebruiken dat geschikt is voor het reinigen van de bekleding. En voor het desinfecteren een product te gebruiken dat daadwerkelijk desinfecteert. Daarbij is het goed om te weten dat niet alle desinfectiemiddelen op de markt een toegelaten desinfectiemiddel met virusclaim zijn of als zodanig genoemd mogen worden. Leveranciers van behandelbanken leveren over het algemeen een lijst met geschikte producten. Heeft u deze lijst niet meer, vraag het dan na bij de leverancier. Wij hebben op onze website ook de actuele lijsten met geteste en geschikte producten voor de materialen die wij voor de herbekledingen gebruiken opgenomen.

2. Gebruik het product volgens de instructies

Lees voor het gebruik de instructies en gebruik het middel zoals het ook bedoeld is. Hier zien wij het juist vaak fout gaan. Bij veel producten wordt de laatste stap overgeslagen, namelijk: nog met een vochtige doek over de bekleding gaan. Als dit niet gebeurt, kan een gedeelte van het schoonmaakmiddel achterblijven. Zeker als de schoonmaak uitbesteed wordt, is dit lastig te controleren. Per product zijn de instructies echter anders. Onze tip: lees de instructies dus goed voor het gebruik en volg deze ook op!

 

Hoe vergroot u de levensduur van uw behandelbank en zorgt u ervoor dat deze zo duurzaam mogelijk is? 3 tips! 
Gun een behandelbank een tweede ronde. En win er één!
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen