Ga naar hoofdinhoud

Herbekleden behandelstoelen

Zoals gebruikt door schoonheidsspecialisten en pedicures

Ook bij een behandelstoel is het zo dat het goedkoper is om de behandelstoel opnieuw te laten bekleden dan het kopen van een kwalitatief goede nieuwe stoel. Maar of het de moeite waard is, heeft natuurlijk ook met de kwaliteit van de behandelstoel zelf te maken. En dan name met het onderstel en de electra.

Om voor u zelf te beslissen of het de moeite waard is om een behandelstoel opnieuw te laten bekleden, kunt u het beste naar het volgende kijken:

 1. Bent u buiten de bekleding nog tevreden over de stoel en wilt u hier de komende jaren nog mee werken?
 2. Is het onderstel van de behandelstoel goed onderhouden en nog in goede staat?
 3. Werkt alle electra nog?
 4. Wat was prijs die u voor de stoel heeft betaald en wat is de huidige prijs voor een soortgelijke stoel?

Bij het herbekleden van behandelstoelen, is ons advies om bij herbekleding direct alle delen opnieuw te laten doen. Redenen hiervoor zijn:

 • Verschil in materiaal
  Over het algemeen is het materiaal wat standaard voor deze stoelen wordt gebruikt van erg slechte kwaliteit. Toch is dit het meest “dure” gedeelte van de stoel en daarmee de moeite waard om in te investeren Het materiaal wat wij gebruiken, wordt zover wij weten niet door de leveranciers van stoelen geleverd en mocht dat wel het geval zijn, zal daar ook flink extra voor betaald moeten worden om dezelfde kwaliteit te krijgen.
 • Bij het herbekleden, plaatsen we vaak ook een extra toplaagje schuim onder de nieuwe bekleding. Als we dan alleen 1 of een aantal delen herbekleden, krijgen we een te groot verschil.
  Dit heeft te maken met de verloren kwaliteit (werking) van het originele schuim, maar ook zodat de herbekleding optisch ook het gewenste resultaat krijgt. Bij veel behandelstoelen wordt de bekleding op het schuim geplakt en moeten we de bekleding met een deel van het oude schuim verwijderen.
 • Bij het herbekleden kiezen we er vaak voor om juist minder stiknaden te gebruiken dan vaak door leveranciers van behandelstoelen wordt gedaan. Hoe meer het materiaal geperforeerd wordt, hoe kwetsbaarder het ook wordt. Daarbij kan vuil zich juist in de stiknaden nestelen en is ook lastig schoon te maken.

Voor herbekleding van behandelstoelen, raden wij het materiaal Purfect aan. Dit is een bekleding van polyurethaan bekleding die eenvoudig te reinigen is. De bekleding eenvoudig te reinigen en te desinfecteren, ook met alcohol en zelfs bestand tegen chloor.

Meer informatie over Purfect

Offerte aanvragen?

Geef uw gegevens aan ons door en stuur een foto van uw behandelbank of stoel mee. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte van ons.

Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan
Behandelstoel
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen