Ga naar hoofdinhoud

Het juiste reinigingsmiddel voor uw behandelbank.
Gratis bij de eerste herbekleding

Materialen

Door onze ervaringen in de revalidatie- en gezondheidsbranche hebben wij een selecte keuze gemaakt in het aantal materialen die wij gebruiken voor herbekleden van behandelbanken. Materialen van de hoogste kwaliteit en gecertificeerd op hygiëne-eisen.

We hebben onze materialen geselecteerd op basis van een totaalplaatje aan eigenschappen. Uiteraard kijken we naar de technische eigenschappen zoals trekweerstand, scheurweerstand en wrijvingsweerstand (Martindale). Maar het gaat uiteindelijk om een combinatie van meerdere factoren.
Wij zien regelmatig andere materialen voorbij komen die wat betreft technische eigenschappen gelijk lijken aan de Stamskin Top of Purfect. Maar dan zijn deze materialen bijv. niet meervoudig gelaagd zoals de Stamskin Top. Dit maakt natuurlijk een enorm verschil als er een kras in de bekleding komt! Ook zien we veel PU-bekledingen waar de toplaag zo dun van is, dat deze na een tijdje verpulverd.
Als klant heb je geen idee en ga je er van uit dat het ene PVC of PU vergelijkbaar van kwaliteit is als andere PVC of PU-bekleding. Alleen is dit niet zo en kan hier ook vaak wel een deel van het verschil in prijs van voor herbekledingen door worden verklaard.

Daarbij is het natuurlijk ook van belang waar het materiaal van gemaakt is. Stamskin Top is een PVC soort en Purfect een PU (polyurethaan). Het grote voordeel van Purfect is dat het bestand is tegen oliën en alcoholhoudende producten. Maar Stamskin heeft als materiaal weer het voordeel dat het wat stugger is (hogere trekweerstand en scheurweerstand).

Hoe keuze maken in materiaal?
Welk materiaal het beste voor de herbekleding gekozen kan worden, hangt voor een groot deel af hoe een behandelbank gebruikt wordt. Wordt er veel gewerkt met oliën, dan bevelen wij zeker de Purfect-bekleding aan. Maar is het van belang dat de bank niet te glad is, dan past stamskin Top waarschijnlijk beter. Tenslotte kan ook de wijze waarop de bekleding gereinigd of gedesinfecteerd gaat worden een rol spelen in de keuze voor materiaal.

De wijze van reinigen en desinfecteren bepaalt mee in keuze van materiaal
Het op de juiste wijze en met de juiste producten reinigen en desinfecteren is van belang voor het behoud van uw bekleding. Vanwege gezondheids- en milieueisen mogen de materialen niet meer met de weekmakers (zoals ftalaten) worden gefabriceerd. Die weekmakers zitten nog wel in de oude bekleding van bijv. 15 jaar oud. De weekmakers zijn er bij veel fabrikanten geleidelijk uit gegaan. Hoe ouder het materiaal, hoe meer weekmakers. Hoe goed de kwaliteit van het materiaal ook is, aantasting van het materiaal gaat snel als het niet op de juiste wijze onderhouden en gereinigd wordt.

Ook de keuze in materiaal is een duurzame keuze
De materialen die wij gebruiken voldoen aan de strenge Europese eisen. Bij sommige leveranciers is niet te achterhalen waar het materiaal vandaan komt en welke grondstoffen zijn toegepast.

Alle materialen hebben een “Sanitized” keurmerk, wat betekent dat het materiaal bacterie -en schimmelwerend is. De materialen worden vanwege de eigenschappen en de hoge hygiënestandaard ook in ziekenhuizen gebruikt.

In onderstaand overzicht hebben we de materialen verder uitgewerkt. Onderaan staan per materiaal de digitale kleurenkaarten, de lijsten met reinigings- en onderhoudsproducten en de technische specificaties.

We kiezen er bewust voor om geen goedkoop skai of pvc aan te bieden voor de herbekledingen. Voor u zou de prijs van de herbekleding dan goedkoper lijken, maar uiteindelijk is dit duurkoop en zal de bekleding van uw behandelbank eerder opnieuw aan vervanging toe zijn.

Bekijk onze adviezen over het desinfecteren en het onderhouden en reinigen van de bekleding.

PURFECT

Purfect materiaal herbekleden behandelbank

Purfect is een hoogwaardige polyurethaan bekleding die eenvoudig te reinigen is. De bekleding voldoet aan de strengste eisen inzake brandweerstand en is uitermate geschikt voor ruimten waar een perfecte hygiëne van essentieel belang is. Het materiaal is vrij van PVC en ftalaten, waterdicht en voldoet aan de Oeko-Tex en Reach norm. Purfect heeft het “Sanitized” keurmerk, wat betekent dat het materiaal bacterie- en schimmelwerend is.

De bekleding is bestand tegen alcohol, chloor en oliën. We gebruiken dit materiaal vaak bij herbekleding van behandelstoelen voor schoonheidsspecialisten, pedicures en voor behandelbanken gebruikt door masseurs en bijv. huisartsen.

Purfect heeft de volgende kenmerken:

 • Hoge mechanische weerstand
 • Vrij van PVC en ftalaten
 • Bestand tegen oliën en alcohol
 • Zweet, bloed en urine bestendig
 • Bacterie- en schimmelwerende behandeling
 • Uitstekende brandwerendheid (Crib 5)
 • Beschermd tegen UV-stralen
 • Getest op schadelijke stoffen

Stamskin Top

Stamskin Top materiaal herbekleden behandelbank

Stamskin Top is een hoogwaardige bekleding voor een optimaal en duurzaam comfort. Het voldoet aan de strengste internationale brandbeveiligingsnormen en is geschikt voor ruimten waar optimale hygiëne in acht genomen moet worden. Het materiaal heeft een “Sanitized” keurmerk wat betekent dat het materiaal bacterie- en schimmelwerend is.

Stamskin Top is vanwege de duurzaamheid, wrijvingsweerstand en vormvastheid zeer geschikt voor herbekleding van behandelbanken en onderzoekstafels. Daarbij is het makkelijk schoon te houden.

Stamskin Top heeft de volgende kenmerken:

 • Meervoudig gelaagde coating
 • Hoogwaardige antivuilbehandeling
 • Comfortabel & soepel
 • Lange levensduur
 • Bacteriewerende behandeling
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Beschermd tegen UV stralen
 • Brandveilig
 • 100% recyclebaar
 • Swiss made

Stamskin Zen

Stamskin Zen materiaal herbekleden behandelbank

Stamskin Zen is familie van Stamskin Top en is geschikt voor bekleding binnen het hotelwezen, de gezondheids- en welzijnssector. Sectoren waar hoge eisen worden gesteld aan reiniging en hygiëne.

Er zijn een aantal belangrijke verschillen met Stamskin Top. Stamskin Zen is:

 1. Behandeld met virusdodend Agivir.
 2. Glad van oppervlakte
 3. Heeft andere kleuren.

Lees meer over de verschillen

 1. Het materiaal is standaard behandeld met virusdodend Agivir! Dit betekent dat de aangebrachte zilverdeeltjes bacteriën en virussen elimineren. De bekleding heeft virusdodende eigenschappen tot 3 jaar als het wordt gereinigd volgens de onderhoudsinstructies. Bij intensief gebruik bepaalt de mate van slijtage van de bekleding de gebruikslimiet.
 2. Stamskin Zen is volledig glad van oppervlakte. Door het ontbreken van enig reliëf is het makkelijker te reinigen. Daar staat tegenover dat verkleuring hierdoor ook beter zichtbaar is.
 3. De kleuren verschillen van Stamskin Top. Zelfde topkwaliteit en daarmee meer keuze uit kleuren!

Ook dit materiaal is vrij van ftalaten, niet-cytotoxisch en niet-irriterend en levert antimicrobiële en antivirale werking zonder dat gebruikers huidreacties ervaren.

Stamskin Zen heeft de volgende kenmerken:

 • 100% “Swiss Made” Stamskin materiaal
 • Biedt antibacteriële en antivirale eigenschappen
 • Niet-cytotoxisch en niet-irriterend, uiterst huidvriendelijk
 • Zeer soepele satijnachtige aanblik
 • Zeer makkelijk te vervaardigen, uitstekende vormvastheid
 • Onderhoudsvriendelijk dankzij zijn gladde oppervlak
 • Ftalaat-vrij formulering
 • Brandveilig
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen