Ga naar hoofdinhoud

Blog

Ik wens iedereen veel SISU

Hoewel ik me op en top Nederlands voel, liggen mijn roots toch ergens anders. Mijn moeder komt uit Finland en is prima in Nederland ingeburgerd. Maar sommige gewoontes en overtuigingen blijven. Ze vindt het belangrijk om mij en mijn broers te blijven voeden met Finse zaken en tradities. Zo ook over sisu.

Sisu is voor Finnen een onderdeel van de nationale identiteit. Het verwijst naar moed, veerkracht, lef,  doorzettingsvermogen, volharding. Finland heeft meerdere keren voor hun eigen identiteit moeten vechten en alles opnieuw moeten opbouwen. En Finnen zijn echt trots op hun sisu.

Ik moet de laatste tijd veel aan sisu denken. Zeker nu de wereld in een korte tijd is veranderd en het leven van zoveel mensen op de kop staat. Onzekerheid over gezondheid, maar ook over de economische en financiële toekomst. Ik hoop dat wij met zijn allen de veerkracht en doorzettingsvermogen kunnen hebben om deze onzekere periode te overbruggen en dadelijk de schouders er weer onder kunnen zetten om ons ‘normale’ leven in goede gezondheid weer op te pakken.

Ik wens iedereen veel SISU!

Wij willen werktijdverkorting voorkomen: 10% korting op alle herbekledingen
Horen, zien en zwijgen
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen