Ga naar hoofdinhoud

Blog

In de greep van het coronavirus

Het is 9 maart 2020 en heel de wereld lijkt wel in de greep van het coronavirus. Vreemd om te zien dat het leven in sommige delen van de wereld stil lijkt te staan: mensen mogen of durven niet meer de straat op, voorraden wc-papier en eten worden aangelegd en wij moeten met elkaar voorzichtig zijn om verdere verspreiding te voorkomen. De mensen met een sterke gezondheid zullen niet zo bang voor zichzelf zijn, maar kunnen de meer kwetsbare personen wel ongemerkt ziek maken.

Handdesinfectiemiddel en mondkapjes zijn uitverkocht. Met alle maatregelen die er worden genomen, hopen wij dat de behandelbanken en onderzoekstafels niet worden vergeten. Ook al wordt de bekleding op de juiste wijze gedesinfecteerd, dit heeft bij scheurtjes of andere beschadigingen van de bekleding weinig nut. Als de bekleding niet in tact is, krijgen bacteriën en virussen onder de bekleding (bij het schuim) namelijk vrij spel.

Daarbij is het juiste desinfectiemiddel van wezenlijk belang: bij gebruik van het verkeerde middel of door verkeerd gebruik kan het idee ontstaan dat de bekleding goed gedesinfecteerd is, terwijl dit in werkelijkheid niet zo hoeft te zijn. Het idee van veiligheid kan dan helaas onterecht zijn; met alle mogelijke gevolgen van dien.

Lees meer over het onderhouden, desinfecteren en reinigen op onze pagina over reiniging en onderhoud

Onderhoudsset
Wij willen werktijdverkorting voorkomen: 10% korting op alle herbekledingen
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen