Ga naar hoofdinhoud

Blog

Leraren en studenten liepen ontzettend enthousiast langs toen we daar aan het werk waren

Praktijklokalen zijn op veel hogescholen onmisbaar. Denk maar eens aan opleidingen als fysiotherapie, podotherapie, verloskundigen, of sport gerelateerde opleidingen. In praktijklokalen staan hulpmiddelen voor de opleiding om het beroep te kunnen beoefenen. Deze hulpmiddelen, waaronder behandelbanken, worden veelvuldig gebruikt. Hierdoor zijn ze slijtage gevoelig. Het gevolg van versleten behandelbanken is dat kapotte plekken niet gereinigd kunnen worden. Laat staan gedesinfecteerd. Daarbij is het schuim onder de bekleding een broeinest aan bacteriën en schimmels.

Helaas merken we bij Refyzzius dat dit vaak tot gevolg heeft dat men nieuwe behandelbanken gaat kopen. Zonde, vinden wij. Het feit dat een bekleding versleten is, betekent nog niet dat de behandelbank versleten is. En zo heeft Refyzzius contact gezocht met hogescholen die in samenwerking met ons op een duurzame manier te werk willen gaan. Afgelopen jaar hebben wij contact gehad met de Hogeschool Utrecht. Ook hier waren veel banken toe aan vernieuwing. Immers, ze werden al meer dan 15 jaar gebruikt. Belangrijk om dan te beseffen is waar deze vernieuwing in moet zitten. Is dat de gehele behandelbank of kunnen delen van de bank vernieuwd worden?

Anuska: ‘’het mooie aan de samenwerking met de Hogeschool Utrecht is dat we alle banken mochten herbekleden. Hierdoor zien alle behandelbanken er na herbekleding weer goed uit en is het resultaat maximaal. Het is belangrijk dat steeds meer hogescholen gaan inzien dat weggooien ontzettend zonde is. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor een duurzame toekomst. Kwalitatief zijn veel behandelbanken namelijk nog in perfecte staat’’.

Daar is Dennis, collega van Anuska, het compleet mee eens. ‘’We zijn regelmatig bij de hogeschool geweest en ontzettend veel positieve reacties ontvangen. Dan was ik bezig met de plaatsing en liepen docenten en studenten enthousiast langs.’’ ‘’Oh krijgen we nieuwe banken?’’ ‘’Die vraag kregen we regelmatig. Wanneer ik uitlegde dat dit de oude banken waren, dan zie je wel hoe belangrijk duurzaamheid tegenwoordig is. Dat kunnen ze echt ontzettend waarderen. En doordat het opvalt dat je daar aan het werk bent, krijg je ook grappige opmerkingen’’, vertelt Dennis lachend. ‘’Sommige studenten vonden de kleur niet mooi. Ja, ook dat kan natuurlijk. Kleur blijft natuurlijk een smaakkwestie’’.

Bang om een tijd geen behandelbanken te hebben staan in je praktijklokaal, hoef je niet te zijn. Colleges kunnen namelijk gewoon doorgaan. ‘’We hebben een deel in de vakantieperiode gedaan en een deel wanneer de scholen open waren. Door het project in fasen op te breken, konden alle lessen volgens rooster lopen. Mocht dit op een of andere manier niet lukken, dan kunnen wij altijd vervangende banken neerzetten. Het is ons doel om slim te werk te gaan. En dat gaat altijd in samenspraak met wat de klant nodig heeft’’. Zo zorgen wij na herstofferen ook voor kennismateriaal hoe je de banken het beste kan reinigen. Zo gaat de behandelbank het langste mee.

Door ons ook te focussen op hogescholen hopen wij dat we hen aan het denken zetten. ‘’Soms kunnen behandelbanken wel 15 tot 20 jaar oud zijn, maar kwalitatief zijn ze ontzettend goed. Dan gaat bij ons een belletje rinkelen en staan we te popelen om met ze aan de slag te gaan. Dat begint bij aankaarten wat herstofferen kan betekenen voor een hogeschool. Die gesprekken zijn ontzettend belangrijk. Wanneer hogescholen niet weten dat deze optie bestaat, is het voor ons natuurlijk moeilijk om met hen het volgende gesprek in te gaan. Wij doen dit zorgvuldig en vinden het belangrijk dat hogescholen inzien dat we niet meer in een weggooimaatschappij leven. Duurzaamheid staat voorop. En natuurlijk is het goed meegenomen dat de prijs ook aantrekkelijker is’’.

Benieuwd wat wij voor jouw hogeschool kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hebben wij jouw aandacht kunnen krijgen?
Reinigen van de bekleding moeilijk?
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen