Ga naar hoofdinhoud

Uw behandelbank in TOPconditie om de best mogelijke hygiëne in uw praktijk te kunnen garanderen.

Optimale hygiëne

Voor u als behandelaar is het van belang om optimale hygiëne te kunnen waarborgen voor uzelf en uw cliënten. De missie van Refyzzius sluit daar direct op aan door uw behandelbank(en) in TOPconditie te houden.
Voor het behoud van de bekleding van uw behandelbank is naast de dagelijkse reiniging en onderhoud, het gebruik van de juiste desinfectiemiddelen noodzakelijk. Wat veel behandelaars niet weten is dat bij verkeerd gebruik van reinigings- of desinfectiemiddelen de kans op vroegtijdig slijten van de bekleding groot is. Daarbij is het nog eens de vraag of het desinfectiemiddel optimaal is voor hetgeen dat u wilt desinfecteren.

Een optimale hygiëne voor uw behandelbank

Met het reinigen en desinfecteren van de bekleding is het van belang dat u de volgende zaken in de gaten houdt:

  1. Is het reinigings- of desinfectiemiddel geschikt voor de bekleding?

Een reinigings- of desinfectiemiddel kunt u veilig voor de bekleding gebruiken als deze getest en geschikt bevonden is door de fabrikant van de bekleding of door de leverancier van de behandelbank. De meeste kunstleders (pvc-gebaseerde materialen zoals ook Stamskin Top) kunnen niet met alcoholhoudende middelen gereinigd worden. Dit tast het materiaal aan, waardoor deze snel zijn elastische eigenschappen verliest. Bekleding van het materiaal Polyurethaan (zoals Purfect) kunnen wel met alcoholhoudende middelen gedesinfecteerd worden.

  1. In welke mate desinfecteert het middel effectief tegen bacteriën en virussen en wat is de wetenschappelijke onderbouwing voor gebruik in de medische sector?

Als de bekleding van uw behandelbank versleten is, is het niet mogelijk om deze nog te desinfecteren. Zodra de stoffering maar een beetje scheurt, kan het onderliggende schuim al worden Optimale hygiëne van uw behandelbankaangetast. Dat schuim werkt als een spons voor vuil en wordt daardoor een broeinest voor bacteriën en schimmels. Als de bekleding niet intact is, hopen schimmels en bacteriën zich op aan de randen en onder de bekleding en kunnen deze niet middels desinfectiemiddelen gereinigd worden.
De eerste slijtageplekken verschijnen meestal bij het hoofdgedeelte.

Bestel uw producten nu online

NAAR HET BESTELFORMULIER
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen