skip to Main Content

Uw behandelbank in TOPconditie om de best mogelijke hygiëne in uw praktijk te kunnen garanderen.
Samen sterk tegen COVID-19

Desinfectie

Voor zowel het behoud van de bekleding als ook voor het garanderen van optimale hygiëne voor uw cliënten, is het van belang om de bekleding regelmatig te reinigen met een desinfectiemiddel. Met het desinfecteren zijn 2 punten van belang:

 1. Tast het desinfectiemiddel het materiaal niet aan?
 2. In welke mate desinfecteert het middel effectief tegen bacteriën en virussen en wat is de inwerktijd?

Refyzzius heeft ervoor gekozen om te werken met desinfectiemiddelen van Schülke Mayr. Omdat wij net als bij de materialen voor de herbekleding geen concessies willen doen in de kwaliteit. Schülke Mayr is wereldwijd leverancier van desinfectiemiddelen aan de medische sector. Van de producten die wij in ons assortiment hebben, is aantoonbaar dat deze zowel aan de eisen voor de bekleding als voor de hygiëne voldoen.

In strijd tegen COVID-19 adviseren wij onze klanten om -tijdelijk- te werken met de Mikrozid® universal wipes. Dit middel werkt het meest sterk tegen het virus en de microbiologische inwerktijd is 15 seconden!
Dit advies is tijdelijk, omdat het product toch een licht percentage van alcohol bevat. Het product is door de fabrikant van onze materialen uitgebreid getest en vanuit daar “veilig” bevonden. We weten echter ook uit praktijkervaring dat het voor een langere levensduur van de bekleding beter is om gebruik van desinfectiemiddelen met alcohol te voorkomen en in ieder geval te beperken.

  Mikrozid® sensitive wipes

  Deze doekjes worden gebruikt als alcoholvrije sneldesinfectie van medische hulpmiddelen en algemene oppervlakten. Het grote voordeel van deze doekjes, is dat deze geschikt zijn  voor toepassing op oppervlakken die gevoelig zijn voor alcohol en direct gebruiksklaar zijn. Deze wipes worden uitsluitend gebruikt als middel ter bestrijding van bacteriën, gisten en virussen op oppervlakken in ziekenhuizen en overige instellingen voor gezondheidszorg. Voor het gebruik van de doekjes dient de inwerktijd te worden aangehouden: 1 minuut voor de bestrijding van bacteriën en gisten en 5 minuten voor bestrijding van virussen. Daarbij kunnen de doekjes niet gebruikt worden op (onbehandelde) oppervlakken (o.a. metalen) die gevoelig zijn voor water of voor oppervlakken die in contact kunnen komen met eet- en drinkwaren en grondstoffen hiervoor. Met het gebruik van de doekjes kan een waasvorming op de bekleding ontstaan. Om dit te voorkomen raden we aan om de bekleding regelmatig met een vochtige microvezeldoek af te nemen.

  Wij bieden de mikrozid® sensitive wipes aan in busvorm en navulverpakking. Beiden in 200 stuks. 1 doekje bevat 2.9 ml desinfectievloeistof en is geschikt voor maximaal 0,5 m² oppervlak. Meer informatie kunt u lezen in het product informatieblad


  Mikrozid® universal wipes

  Deze snelle reinigings- en desinfectiedoekjes zijn geïmpregneerd met een laag-alcoholische oplossing. Het verschil met de mikrozid® sensitive wipes is dat de microbiologische werkzaamheid veel sneller is. Daarbij kunnen de mikrozid® sensitive wipes waasvorming geven als het oppervlakte niet regelmatig ook met een vochtige doek wordt afgenomen. Ook zijn deze doekjes geschikt om metalen- en kunststofmaterialen te reinigen en te desinfecteren. Dit betekent dat oppervlakken als tablets en mobiele telefoons ook met deze doekjes gedesinfecteerd kunnen worden.

  Wij bieden de mikrozid® universal wipes aan in een softpack van 100 stuks. 1 doekje is geschikt voor een oppervlakte van ongeveer 1,0 m². Meer informatie kunt u lezen in het product informatieblad


  Wij zijn groot voorstander van voorgedrenkte wipes. Met de wipes heb je de juiste dosering en de doekjes kunnen direct na gebruik weggegooid worden. Als een spray gebruikt wordt, is er een kans op onder- of overdosering en moet daarbij ook steeds een doekje worden gebruikt dat daarna weggegooid dient te worden. Met de wipes heb je alles in één.

  Voordat u dit (of elk ander) desinfectieproduct gaat gebruiken, is het van belang dat u weet of het product op uw bekleding gebruikt kan worden. Voor de meeste kunstleders geldt dat deze niet met alcoholhoudende middelen gereinigd kunnen worden. Twijfelt u bij uw behandelbank of fitnessapparatuur welk desinfectiemiddel mogelijk is? U kunt met de leverancier contact opnemen of gebruik maken van een desinfectiemiddel zonder alcoholhoudende middelen, zoals de mikrozid® sensitive wipes. Indien het materiaal niet gedesinfecteerd kan worden met desinfectiemiddel op alcoholbasis, zal het materiaal aangetast worden waardoor het zijn elastische eigenschappen verliest. De bekleding droogt als het ware uit en zal snel scheurtjes gaan vertonen. Namelijk, eenmaal aangetast, is hier niets meer aan te doen.

  Neem gerust contact met ons op, mocht u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of twijfels hebben over het onderhoud van de bekleding.

  Producten reiniging en desinfectie

  Voor de grondige reiniging en desinfectie van de bekleding:

  • Mikrozid® sensitive van Schülke & Mayr, bus met 200 stuks.
   Prijs: € 11,55 excl. BTW, € 13,98 incl. BTW
  • Mikrozid® sensitive wipes van Schülke & Mayr, refills (navulverpakking voor de bus) met 200 wipes.
   Prijs: € 10,40 excl. BTW, € 12,58 incl. BTW
  • Mikrozid® universal wipes van Schülke & Mayr, softpack met 100 stuks.
   Prijs: € 8,75 excl. BTW, € 10,59 incl. BTW
   De prijs zal tijdelijk € 10,06 excl. BTW, € 12,18 incl. BTW bedragen*

   * Door de situatie met het Corona virus zijn de kosten van grondstofprijzen voor alcoholen enorm gestegen. Om deze reden heeft onze leverancier een toeslag op alcoholhoudende producten moeten toepassen. De prijzen zelf worden niet gewijzigd, zodat wij direct terug kunnen stappen als de situatie normaliseert.

   Hoe gebruikt u elk desinfectiemiddel?

   Bestel uw producten nu online

   Bij bestelling van minimaal 6 producten nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

   NAAR HET BESTELFORMULIER
   Back To Top
   ×Close search
   Zoeken
   × Hoe kan ik u helpen