Ga naar hoofdinhoud

Hoe gaan wij te werk?

Bereken uw voordeel

Heeft u uw antwoord niet gevonden?

Stuur uw vraag aan ons via info@refyzzius.nl of via Whatsapp en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Anuska Lindenhovius
Refyzzius

Veel gestelde vragen

Heeft u vragen kijk dan eerst of u uw vraag hieronder terug kan vinden.

Algemeen

Voor het herbekleden komen wij de onderdelen van de behandelbank, behandelstoel of fitnessapparatuur demonteren en ophalen. Wij werken landelijk en plannen hiervoor de routes zo optimaal mogelijk in. Voor het herbekleden van een behandelbank rekenen we maximaal een week de tijd. Halen we de onderdelen bijv. op een dinsdag op, dan komen we ze een week later op dinsdag weer afleveren. Voor fitnessapparatuur of andere onderdelen waar geen vervanging voor mogelijk is, plannen we in overleg zo kort mogelijke levertijden.

Dat kan zeker! En bij bijv. alleen een kruk of 1 klein deel van een behandelbank of behandelstoel, kan het makkelijker en sneller werken om dit deel op te sturen. Als het om een hoofdsteun van een behandelbank gaat komen we wel langs en kunnen we een vervangende leen-hoofdsteun plaatsen.

Helaas is dit niet mogelijk. Voor het herstofferen moeten we een aantal werkzaamheden verrichten, zoals het verwijderen van nietjes, de nieuwe bekleding snijden/knippen, eventueel het schuim vervangen, de nieuwe bekleding stikken en vervolgens vastzetten. Voor dit alles hebben we de ruimte en de juiste materialen nodig. Onze werkplaats in Best is hier op ingericht en voldoet daarbij aan alle vereisten voor een gezonde werkplek. Kijk anders ook bij een impressie van ons bedrijf.

Hygiëne

Over het algemeen worden behandelbanken en onderzoekstafel bekleed met pvc-gebaseerde materialen (zoals Stamskin Top). Deze bekledingen kunnen niet met desinfectiemiddelen op alcoholbasis gedesinfecteerd worden. De alcohol hard de bekleding uit, waardoor het vroegtijdig gaat slijten.

Sommige behandelbanken zijn bekleed met een polyurethaan (zoals Purfect). Deze bekleding kan wel met alcohol worden gedesinfecteerd. Maar desinfectie met alcohol werkt niet altijd effectief. Zoals dit bijvoorbeeld bij hepatitis B het geval is. Hiervoor moet eerst een detergent (schoonmaakmiddel) worden gebruikt en daarna pas de alcohol, anders blijft de hepatisch B werkzaam en heeft er dus geen desinfectie plaatsgevonden!

Er zijn voldoende desinfecterende middelen zonder alcohol verkrijgbaar, die wel gebruikt kunnen worden en direct een effectieve werking hebben.

Wij proberen bij het herbekleden van de behandelbanken zoveel mogelijk de oorspronkelijke bekleding te volgen in de patronen. Maar daarbij kiezen we er wel voor om zo min mogelijk stiknaden te zetten, zodat het materiaal zo min mogelijk perforaties heeft. Daarbij kunnen stofdeeltjes zich juist bij de stiknaden nestelen en zijn de stiknaden moeilijk te reinigen.

Vragen en antwoorden over hygiëne De materialen die wij gebruiken hebben een “Sanitized” keurmerk. Dit houdt in dat de materialen bacterie -en schimmelwerend zijn. Deze materialen zijn eenvoudig te reinigen met water. Daarbij blijft het wel zo dat een bekleding bacterie -en schimmelwerend kan zijn, maar dat elke behandelbank, onderzoekstafel, fitnessapparatuur dagelijks gereinigd en gedesinfecteerd moet worden om bacterie- en schimmelvorming te voorkomen. Met herbekleding zorgt Refyzzius ervoor dat de bekleding weer goed te desinfecteren is.

Regelmatige reiniging van de bekleding beperkt het uitharden en daarmee vroegtijdig slijten van de bekleding. Ook krijgen virussen en bacteriën op een schone ondergrond minder kans om te hechten, waardoor reiniging voor het desinfecteren ook van belang is.

Als de bekleding op welke wijze dan ook beschadigd is, gaan de bacteriën en schimmels aan de randen en onder de bekleding zitten. Niet alleen kan de bekleding op geen enkele wijze gedesinfecteerd worden, maar daarbij is het schuim onder de bekleding een broeinest van bacteriën en schimmels. Om de behandelbank te kunnen desinfecteren dient de bekleding vervangen te worden.

Lees hier meer over de hygiëne van behandelbanken.

Producten

Leveranciers van behandelbanken geven bij de levering van een behandelbank, onderzoekstafel, behandelstoel over het algemeen een lijst mee van producten die geschikt zijn voor het reinigen, danwel desinfecteren van de bekleding.

Ook wij hebben een dergelijke lijst van producten die getest zijn door onze fabrikanten. De producten die wij verkopen, zijn in ieder geval getest en goed bevonden. Wil je weten of een ander product voldoet? Neem dan contact met ons op.

De vraag is of elke desinfectiemiddel effectief werkt tegen het corona-virus. Op de website van CTGB staat een lijst met toegelaten desinfectiemiddelen voor professionele gebruikers in de medische sector: www.ctgb.nl
Blijft natuurlijk vervolgens wel de vraag of het product de bekleding niet aantast. Zie hiervoor de vraag hierboven.

Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen