skip to Main Content

Uw behandelbank in TOPconditie om de best mogelijke hygiëne in uw praktijk te kunnen garanderen.
Samen sterk tegen COVID-19

Vragen en antwoorden over hygiëne

Hieronder geven wij antwoord op vragen die wij regelmatig over de hygiëne krijgen:

Waarom mag ik geen alcohol gebruiken als desinfectiemiddel?

Over het algemeen worden behandelbanken en onderzoekstafel bekleed met pvc-gebaseerde materialen (zoals Stamskin Top). Deze bekledingen kunnen niet met desinfectiemiddelen op alcoholbasis gedesinfecteerd worden. De alcohol hard de bekleding uit, waardoor het vroegtijdig gaat slijten.

Sommige behandelbanken zijn bekleed met een polyurethaan (zoals Purfect). Deze bekleding kan wel met alcohol worden gedesinfecteerd. Maar desinfectie met alcohol werkt niet altijd effectief. Zoals dit bijvoorbeeld bij hepatitis B het geval is. Hiervoor moet eerst een detergent (schoonmaakmiddel) worden gebruikt en daarna pas de alcohol, anders blijft de hepatisch B werkzaam en heeft er dus geen desinfectie plaatsgevonden!

Er zijn voldoende desinfecterende middelen zonder alcohol verkrijgbaar, die wel gebruikt kunnen worden en direct een effectieve werking hebben.

Heeft de manier van stofferen invloed op de desinfecteerbaarheid?

Wij proberen bij het herbekleden van de behandelbanken zoveel mogelijk de oorspronkelijke bekleding te volgen in de patronen. Maar daarbij kiezen we er wel voor om zo min mogelijk stiknaden te zetten, zodat het materiaal zo min mogelijk perforaties heeft.

Is de keuze in materiaal belangrijk als het om hygiëne gaat?

Vragen en antwoorden over hygiëne De materialen die wij gebruiken hebben een “Sanitized” keurmerk. Dit houdt in dat de materialen bacterie -en schimmelwerend zijn. Deze materialen zijn eenvoudig te reinigen met water. Daarbij blijft het wel zo dat een bekleding bacterie -en schimmelwerend kan zijn, maar dat elke behandelbank, onderzoekstafel, fitnessapparatuur dagelijks gereinigd en gedesinfecteerd moet worden om bacterie- en schimmelvorming te voorkomen.  Met herbekleding zorgt Refyzzius ervoor dat de bekleding weer goed te desinfecteren is.

Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen