Ga naar hoofdinhoud

Blog

Practice what you preach

Met het herbekleden van behandelbanken wordt verspilling voorkomen. In ieder geval wel op de wijze zoals wij dat doen: we kijken wat echt vervangen moet worden en hergebruiken bij het herbekleden wat nog goed is. Bij het herstofferen hoeft bijna nooit de onderplaat en het schuim vervangen te worden. Soms is een deel van het schuim vervuild (vaak als de bekleding al langer versleten is), maar vaak kunnen we dan ook alleen de toplaag vervangen. Niet alleen besparen we daarmee in kosten, maar daarbij voorkomen we hierbij onnodige verspilling.

Ook in onze eigen bedrijfsvoering proberen wij milieuvriendelijk te werken en verspilling te voorkomen. In de bedrijfsinrichting maken we hier keuzes in door bijvoorbeeld de stap te maken naar watergedragen lijm, maar ook in de afvalverwerking. We gooien niet alles weg wat we niet meer kunnen gebruiken. We kijken waar we zelf nog kunnen hergebuiken, bijv. om als samples naar klanten te kunnen sturen of om een giveaway te maken voor een beurs. En restafval zoals (schoon) schuim en badstof krijgt ook altijd weer een goede 2e bestemming bij anderen.

Er blijft helaas nog afval over dat wij niet kunnen hergebruiken of anderen mee blij maken, zoals gebroken spaanplaten, vervuild schuim of oude en verharde kunstlederen bekleding. Voor nu blijkt als enige oplossing een afvalverwerker waar duurzaamheid bovenaan in de agenda staat en afval zorgvuldig gescheiden verwerkt wordt. Maar we hopen hier in de toekomst andere oplossingen voor te vinden.

Voor ons staat duurzaamheid in onze bedrijfsinrichting en bedrijfsvoering bovenaan onze prioriteitenlijst staan. We zijn er nog niet, maar stap voor stap zullen we toch elke keer verder komen.

Trots
Ter plaatse herbekleden?
Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen