Ga naar hoofdinhoud

Expert in herstofferen van behandelbanken, onderzoekstafels en fitnessapparatuur

Refyzzius herstoffeert behandelbanken- en stoelen. Denk aan banken van fysiotherapeuten, maar ook voor huisartsen en andere zorgverlenende beroepen die gebruik maken van onderzoekstafels. Fitnessapparatuur nemen we ook onder handen.

Kortom: Refyzzius is dé expert in herstofferen van diverse behandelapparatuur.

Missie

De missie van Refyzzius is om voor de zorgprofessional de behandelbank op een duurzame wijze in topconditie te houden om optimale hygiëne binnen de praktijk te garanderen.

De mensen achter Refyzzius

Refyzzius is in 2016 opgericht door Martijn en Anuska Lindenhovius. Een enthousiast stel met heel veel passie. Martijn is jarenlang fysiotherapeut geweest en hoorde vaak vanuit fysiotherapeuten, ergotherapeuten en revalidatieartsen dat ze tegen diverse knelpunten aanliepen wat betreft herstoffering van hun behandelbanken:

De behandelbank of onderzoekstafel kan niet gemist worden;
Niet elke lokale stoffeerder heeft voldoende ervaring met het bekleden van behandelbanken;
Leveranciers bieden vaak alleen het vervangen van de onderdelen aan;
De levensduur van het onderstel van de behandelbanken zijn beduidend langer dan levensduur van de bekleding. Maar modellen worden in de loop van de tijd vervangen, waardoor vervangende onderdelen (zoals een hoofdsteun) niet meer verkrijgbaar zijn.
Anuska Lindenhovius Refyzzius

Anuska Lindenhovius

Martijn Lindenhovius

Martijn Lindenhovius

“Dat kan anders!” dachten Martijn en Anuska Lindenhovius. Daarom richtte zij samen Refyzzius op: een partij die de specialist in herstofferen is en al deze knelpunten wegneemt.

Duurzaam ondernemen: weg met de wegwerpmaatschappij

De doelstelling van de Nederlandse regering is dat we in 2050 100% economisch circulair zijn. In een circulaire economie bestaat geen afval meer. Dat komt doordat producten efficiënter worden ontworpen en materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Het herbekleden van behandelbanken is een bewuste duurzame keuze. In de praktijk zien we vaak dat bij slijtage van de bekleding alles door de leverancier van de behandelbank/onderzoekstafel vernieuwd wordt: onderplaat, schuim en bekleding. Dit is helemaal niet nodig en is dan ook vaak onnodige verspilling van goed materiaal. Met het herbekleden van een behandelbank kijken wij wat echt vervangen moet worden en hergebruiken we wat nog goed is. Herstofferen van een behandelbank is daarmee niet alleen een duurzame keuze, maar scheelt ook in de kosten.

Werkwijze

Om u in alle gemakken te voorzien, doorlopen wij altijd een stappenplan. We begrijpen als geen ander dat u als behandelaar wel meer aan uw hoofd heeft dan het onderhouden van uw behandelbank(en), krukken, onderzoekstafels of fitnesstoestellen.

Zodra we alles helder hebben, zorgen we voor een offerte en maken we een schatting van de ophaal- en afleverdata.
In deze offerte staat ook in wat wij adviseren bij de herbekleding. Denk aan materiaal, schuim, etc.
Wij komende te vervangen onderdelen demonteren en ophalen en zorgen waar mogelijk voor vervangende behandelbanken.
De herstoffering vindt plaats in ons eigen naaiatelier en onze werkplaats in Best.
Uitgangspunt is dat we binnen een week leveren vanaf ophalen bij u op locatie. Bij fitnessapparatuur spreken we een kortere levertijd af.
Wij rekenen geen voorrijkosten en werken landelijk.
Van elke bank die herbekleed is, is traceerbaar welk materiaal (onderplaat, schuim en/of bekleding) gebruikt is. Zeker als het gaat om strenge eisen zoals brandwerendheid en perfecte hygiëne mag hier in onze ogen geen twijfel over bestaan.

Toelichting herbekleden

Uiteraard is er veel mogelijk bij het behandelen van een bank. Dit zijn de mogelijkheden bij herbekleden:

Enkel bekleding
Bekleding en schuim
Bekleding, schuim en plaat

Dit is er daarnaast nog meer als optie:

Vervangende behandelbanken ter leen: werk rustig door en ondervind geen hinder
Alleen de hoofdsteun herstofferen: deelonderdelen vervangen en lenen
Traagschuim topmatras extra bijbestellen: vooral interessant voor masseurs en manueel therapeuten
Personaliseren behandelbank (bijvoorbeeld met eigen label)

Materialen

Al onze materialen hebben een sanitized keurmerk. Dat betekent dat het bacterie- en schimmelwerend is. Deze materialen worden bijvoorbeeld ook in ziekenhuizen gebruikt. We werken vaak met de volgende materialen. Uiteraard hebben we er meer tot onze beschikking, mocht u andere wensen hebben:

Purfect materiaal herbekleden behandelbank

Purfect

Hoogwaardig polyurethaan, eenvoudig te reinigen, voldoet aan strengste eisen inzake brandweerstand, pefect voor ruimten waar uitmuntende hygiëne van essentieel belang is. Vrij van PVC en ftalaten, waterdicht en voldoet aan de Oeko-Tex en Reach norm. Bestand tegen oliën, alcohol, zweet, bloed en urine en beschermt tegen UV-stralen.

Stamskin Top materiaal herbekleden behandelbank

Stamskin Top

Meest gekozen materiaal door onze klanten. Zelfde kenmerken als Purfect, met als extra: zeer soepele composietstructuur, meerlagige coating, in de massa geverfd, bescherming van schuimbekleding door onderlaag, waterdicht en uitzonderlijke wrijvingsweerstand. Extreem duurzaam.

Stamskin Zen materiaal herbekleden behandelbank

Stamskin Zen:

Stamskin Zen is familie van Stamskin Top en is geschikt voor bekleding binnen het hotelwezen, de gezondheids- en welzijnssector. Sectoren waar hoge eisen worden gesteld aan reiniging en hygiëne.

Hygiëne van de behandelbank

Uiteraard is het ook van belang uw behandelbanken goed te reinigen na elk gebruik. Voor de optimale levensduur van de bekleding, raden wij u aan om regelmatig huidvetten en eventuele oliën te verwijderen en de volgende onderhoudsvoorschriften in acht te nemen:

 1. Gebruik een correct reinigingsmiddel, spuit deze op het behandeloppervlak en laat dit een aantal minuten inwerken
 2. Wrijf met een microvezeldoek de behandelbank schoon
 3. Spoel de microvezeldoek schoon met warm water

Houd daarnaast rekening met de volgende zaken:

 1. Is het desinfectiemiddel dat u gebruikt geschikt voor het materiaal van uw behandelbank?
 2. In welke mate desinfecteert het middel effectief tegen bacteriën en virussen en wat is de wetenschappelijke onderbouwing voor gebruik in de medische sector?

Desinfectiemiddelen

Voor een goed onderhoud van uw behandelbank biedt Refyzzius diverse reinigingsmiddelen aan. Refyzzius heeft ervoor gekozen om te werken met drie soorten middelen:

 • In flacons van 500 ml ter kennismaking. Vanaf het voorjaar 2021 zullen we flacons van 750 ml aanbieden.
 • In de vorm van wipes, in diverse verpakkingen van 80, 100 en 200 stuks.
 • Een neutraal reinigingsmiddel.

Hygiënemaatregelen volgens Refyzzius

 1. Een behandelbank wordt na elk gebruik gedesinfecteerd.
 2. De zorgverlener die gebruik maakt van de behandelbank weet welk desinfectiemiddel gebruikt mag worden en hoe dit middel op de juiste wijze gebruikt wordt.
 3. Bij het desinfecteren draagt de zorgverlener handschoenen.
 4. De desinfectie begint bij het hoofdgedeelte.
 5. Standaard een hoes over de behandelbank is in deze tijden niet meer mogelijk. De cliënt wordt gevraagd een eigen handdoek mee te nemen of de bank kan op een andere wijze beschermd worden met bijv. een papieren afscherming die direct na iedere cliënt verwijderd wordt.
 6. Voor desinfectie wordt een product gebruikt waarbij de werking tegen bacteriën, virussen en in het bijzonder de COVID-19 aantoonbaar is.
 7. Indien de bekleding van een behandelbank of onderzoekstafel niet intact is, kan deze op de versleten of gescheurde plekken niet gereinigd en zeker niet gedesinfecteerd worden. De versleten bekleding dient direct vervangen te worden.

Bestellen

Wilt u een desinfectie- en/of reinigingsmiddel bestellen? Of ontvangt u graag een offerte voor het herbekleden van uw behandelbank? Kijk dan hier:

Back To Top
×Close search
Zoeken

VAKANTIE SLUITING

Van vrijdag 19 juli tot en met vrijdag 9 augustus 2024 sluiten we voor even de deuren om van de zon te gaan genieten. Uiteraard kunt u ons altijd een e-mail sturen en dan komen we er na onze vakantie op terug.

Bestellingen van reinigings- en desinfectiemiddelen worden na donderdag 11 juli 2024 niet meer verstuurd. Na onze vakantie worden de bestellingen weer verzonden.

Fijne vakantie!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer!

 Met vriendelijke groet,
Team Refyzzius

× Hoe kan ik u helpen