Ga naar hoofdinhoud

Hoe gaan wij te werk?

Bereken uw voordeel

Hergebruik van uw behandelbank en bekleding

De circulaire economie en het streven naar 100% hergebruik is een belangrijke drijfveer binnen onze organisatie. Niet alleen in onze eigen bedrijfsvoering, maar zeker ook in onze dienstverlening.

Weg met de wegwerpmaatschappij!

De doelstelling van de Nederlandse regering is dat we in 2050 100% economisch circulair zijn. In een circulaire economie bestaat geen afval meer. Dat komt doordat producten efficiënter worden ontworpen en materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Het herbekleden van behandelbanken is een bewuste duurzame keuze. In de praktijk zien we vaak dat bij slijtage van de bekleding alles door de leverancier van de behandelbank/onderzoekstafel vernieuwd wordt: onderplaat, schuim en bekleding. Dit is helemaal niet nodig en is dan ook vaak onnodige verspilling van goed materiaal. Met het herbekleden van een behandelbank kijken wij wat echt vervangen moet worden en hergebruiken we wat nog goed is. Herstofferen van een behandelbank is daarmee niet alleen een duurzame keuze, maar scheelt ook in de kosten.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen binnen de gezondheidszorg

Indien er binnen uw organisatie gebruik wordt gemaakt van veel dezelfde banken, kunnen wij zelfs een stap verder gaan in het hergebruik en deze optimaal inzetten. We kunnen binnen uw organisatie zorgdragen dat:

  • Uw organisatie bijdraagt aan MVI en duurzaamheid door het voorkomen van onnodige verspilling;
  • Uw organisatie kosten bespaart;
  • Uw organisatie daarbij ook maar slechts voor de tijd voor het verwisselen van de polsterdelen de behandelbank of onderzoekstafel hoeft te missen.

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Wij lichten deze graag aan u toe.

Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen