Ga naar hoofdinhoud

Hoe gaan wij te werk?

Bereken uw voordeel

MVO en hergebruik van uw behandelbank

Bij Refyzzius streven we ernaar om niet alleen kwalitatieve producten en diensten te leveren, maar ook om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van onze activiteiten op het milieu en de samenleving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is dan ook een essentieel onderdeel in ons bedrijf, waarvan we het belangrijk vinden om transparantie te bieden over de werkwijze en keuzes. Op deze pagina geven we je een overzicht van belangrijke stappen die wij hiervoor zetten.

CirculaireEconomie

Onze impact

Een van de stappen die we nemen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, is de zorgvuldige verwijdering van oude bekleding van polsterdelen. Hierbij ontmantelen we de bekleding op een verantwoorde manier, waarbij we streven naar het hergebruik van materialen en componenten.

Daarnaast voeren we grondige inspecties uit op onderplaten en schuim. Indien nodig worden reparaties uitgevoerd om ervoor te zorgen dat deze polsterdelen optimaal ondersteunen en werken. Niet alleen wordt hiermee de levensduur van de behandelbank verlengd, maar ook dragen we hiermee bij aan hygiënische standaarden. Indien reparatie niet mogelijk is, vervangen we onderdelen om de kwaliteit te waarborgen.

De uiteindelijke stap in ons proces omvat de vervanging van oude bekleding door nieuwe, hoogwaardige materialen. Hierbij maken we bewuste keuzes voor materialen die voldoen aan de nieuwste normen voor duurzaamheid. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de behandelbank, maar zorgt ook voor een verminderde impact op het milieu.

Lokale helden

Al onze leveranciers opereren binnen de Europese grenzen. Onze leveranciers voldoen aan strenge normen op het gebied van productie, waardoor we hoogwaardige materialen en producten kunnen garanderen.

Refyzzius werkt en opereert vanuit Best. Door efficiënte routes zorgen we dat onnodig rijden wordt voorkomen. Bij een opdracht demonteert ons team polsterdelen ter plaatse. Onderstellen blijven achter op locatie om niet alleen het risico op beschadiging te minimaliseren, maar ook de uitstoot van vervoer te beperken.  Vermindering van gewicht zorgt namelijk voor een duurzamere logistiek doordat je een lagere emissie hebt van schadelijke stoffen, zoals CO2.

MVO Refyzzius

Hergebruik van restanten

Afval minimaliseren wij door hergebruik van restanten van materialen binnen ons bedrijf. Dit geldt voor schuim, PVC/PU en textiel, waarbij we zoeken naar geschikte bestemmingen voor hergebruik. Het hergebruiken van materialen is een integraal onderdeel van onze duurzaamheidsinspanningen, waarbij we niet alleen afval verminderen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan een meer circulaire economie. Wij zien het hergebruik van materialen als een verantwoorde stap in de richting van een milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

Tijdloos en focus op hoogwaardige kwaliteit

Bij het selecteren van materialen voor hergebruik, staat duurzaamheid centraal in onze aanpak. Een essentieel aspect van onze duurzaamheidsinspanningen is het vervangen van oudere PVC bekleding met schadelijke weekmakers door materialen die voldoen aan de nieuwste normen voor duurzaamheid.

Onze doordachte materiaalkeuze omvat Stamskin Top en Purfect, beide bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en naleving van strikte duurzaamheidsnormen. Hierdoor streven we niet alleen naar verbetering van de levensduur van onze producten, maar ook naar een verminderde ecologische belasting.

Het nadeel van nieuwe normeringen, is dat de bekleding gevoeliger wordt voor agressieve schoonmaakmiddelen. Wij vinden het belangrijk om deze transparantie te geven en onze afnemers te attenderen op de schoonmaakinstructies. We hebben een kleine selectie gemaakt in een aantal geteste producten: ecologische producten die natuurlijke grondstoffen bevatten en biologisch afbreekbaar zijn, maar ook reinigings- en desinfectie wipes met plasticvrije doekjes.

Daarnaast maken we enkel gebruik van lijm op waterbasis van Europese fabricage. Deze keuze gaat verder dan alleen het minimaliseren van milieueffecten; het draagt ook bij aan energiebesparing doordat het gebruik van een afzuigcabine overbodig wordt.

Bij Refyzzius nemen we onze verantwoordelijkheid serieus en blijven we streven naar verdere verbeteringen in onze MVO inspanning. Samen zorgen we voor een duurzamere toekomst. Heb je hier nog suggesties of vragen over, dan horen we graag van je.

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Wij lichten deze graag aan u toe.

Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen