Opnieuw stofferen is de meest duurzame en beste oplossing wanneer de bekleding van de behandelbank versleten is. Maar waar moet je op letten als je je bank opnieuw laat stofferen?
We delen een aantal tips:
- Het kaal maken van de banken is een arbeidsintensief klusje. Een trucje om tijd te besparen is de oude bekleding niet te verwijderen. Dit is niet onze werkwijze! Maar hierdoor kan een groot prijsverschil in herbekleding vaak wel worden verklaard.
Als de oude bekleding niet wordt verwijderd, wordt de werking van het schuim tenietgedaan en ligt je cliënt niet comfortabel op een harde bank. - Een ander trucje dat wij vaak zien – wat bij ons uit den boze is- is dat de nietjes niet verwijderd worden, maar dat rondom het materiaal heen wordt gesneden.
Dat lijkt slim en bespaart tijd (en is daarmee goedkoper), maar dit levert geen mooie herbekleding op. Het zijaanzicht van de bank oogt er slordig door. - Waar het bij het herbekleden vaak fout gaat is dat de herbekleding te ruim of te krap om de polsterdelen wordt gezet.
Te krap betekent dat het materiaal t.z.t. gaat scheuren.
Te ruim betekent dat het materiaal er los omheen zit. Vergelijk het met een te grote jas; het ziet er slonzig uit. - Tenslotte wordt er uit kostenbesparing vaak gekozen voor goedkoop materiaal. Dat kan bij producten die weinig worden gebruikt, maar bij een behandelbank die dagelijks wordt gebruikt, is dit uiteindelijk duurkoop omdat dit materiaal een veel kortere levensduur heeft.
Net als bij pijnpunten in het lichaam geldt ook bij de keuze voor herbekleden: ga je naar een ‘allrounder’ of naar een specialist?