Ga naar hoofdinhoud

Het juiste reinigingsmiddel voor uw behandelbank.
Gratis bij de eerste herbekleding

Tips en adviezen

Hoe ontstaat slijtage aan de bekleding en wat betekent dit voor de hygiëne?

Een behandelbank bestaat uit twee delen:

  1. het harde deel: het staal en de motoren
  2. het zachte deel: het deel waar de cliënt op ligt, de polsterdelen.

De polsterdelen, het lig- of zitgedeelte, is het meest gevoelig voor slijtage. De eerste slijtage zal zichtbaar worden bij de bekleding. Zodra deze gescheurd is, vindt aantasting van het schuim plaats. Om de hygiëne naar uw cliënten te kunnen garanderen, moet u de behandelbank goed kunnen schoonmaken. De bekleding moet vochtbestendig zijn om te voorkomen dat er vocht en bacteriën in het schuim terecht komen. Bij een versleten of gescheurde bekleding werkt het schuim als een grote spons. U kunt zich voorstellen wat dit doet voor het comfort van uw cliënt en de uitstraling van uw praktijk.

Onderhoud van de bekleding voor de behandelbank of onderzoekstafel

Huidvetten en talg harden de bekleding uit. Hierdoor neemt de elasticiteit af en ontstaan er scheuren. Reinig de bekleding regelmatig met een neutrale zeepoplossing om de huidvetten te verwijderen. Dit beperkt het uitharden van de bekleding.

Bij desinfecteren gebruikt u een speciaal desinfectiemiddel. Deze zijn verkrijgbaar op waterbasis en op alcoholbasis. De meeste kunstleders kunnen niet met alcoholhoudende middelen gereinigd worden. Dit tast het materiaal aan, waardoor deze zijn elastische eigenschappen verliest. De bekleding kunt u wel desinfecteren met Mikrozid® sensitive van Schülke & Mayr (dit is een desinfectiemiddel dat niet gebaseerd is op alcohol). Alleen Purfect kunnen met alcohol houdende middelen gedesinfecteerd worden.

Leg voor gebruik van een behandeling een schoon badstof overtrek over de behandelbank of onderzoekstafel. Dit zal de ergste verontreiniging tegen gaan en is bovendien uitwasbaar op hoge temperaturen.

Onderhoud materiaal behandelbank en onderzoekstafel

Vernieuw de bekleding van uw behandelbank op tijd!

Juist de bekleding van een behandelbank raakt vaak ook als eerste versleten. Zodra de stoffering maar een beetje scheurt, kan het onderliggende schuim al worden aangetast. Die werkt als een spons voor vuil. In uitzonderlijke gevallen, kan de houten steunplaat breken. Het is belangrijk dat u dit voorkomt, omdat het volledig vernieuwen van een behandelbank of onderzoektafels veel duurder is dan alleen de bekleding vervangen.

Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen