skip to Main Content

Uw behandelbank in TOPconditie om de best mogelijke hygiëne in uw praktijk te kunnen garanderen.
Samen sterk tegen COVID-19

Hygiëne protocol Refyzzius

Wij merken dat veel praktijken in de eerstelijnszorg vragen hebben over hoe om te gaan met de behandelbanken nu de deuren van de praktijkruimtes weer open mogen.

Vanuit Refyzzius lichten wij onze zienswijze hierop toe in dit hygiëne protocol. Zodat u als praktijkhouder uw behandelbank(en) in topconditie houdt om zo optimale hygiëne in uw praktijk te kunnen garanderen voor uw klanten:

Standpunten Refyzzius aangaande hygiëne maatregelen

  1. Een behandelbank wordt na elk gebruik gedesinfecteerd.
  2. De zorgverlener die gebruik maakt van de behandelbank weet welk desinfectiemiddel gebruikt mag worden en hoe dit middel op de juiste wijze gebruikt wordt.
  3. Bij het desinfecteren draagt de zorgverlener handschoenen.
  4. De desinfectie begint bij het hoofdgedeelte.
  5. Standaard een hoes over de behandelbank is in deze tijden niet meer mogelijk. De cliënt wordt gevraagd een eigen handdoek mee te nemen of de bank kan op een andere wijze beschermd worden met bijv. een papieren afscherming die direct na iedere cliënt verwijderd wordt.
  6. Voor desinfectie wordt een product gebruikt waarbij de werking tegen bacteriën en virussen en in het bijzonder de COVID-19 aantoonbaar is.
  7. Indien de bekleding van een behandelbank of onderzoekstafel niet intact is, kan deze op de versleten of gescheurde plekken niet gereinigd en zeker niet gedesinfecteerd worden. De versleten bekleding dient direct vervangen te worden.

Als de bekleding op welke wijze dan ook beschadigd is, gaan de bacteriën en schimmels aan de randen en onder de bekleding zitten. Niet alleen kan de bekleding op geen enkele wijze gedesinfecteerd worden, maar daarbij is het schuim onder de bekleding een broeinest van bacteriën en schimmels. Om de behandelbank te kunnen desinfecteren dient de bekleding vervangen te worden.

Lees hier meer over de hygiëne van behandelbanken.

Back To Top
×Close search
Zoeken
× Hoe kan ik u helpen